Formålet med familieterapi er at få styrket dine familierelationer og skabe et godt familiesammenhold. Familieterapi er bl.a. relevant, når dagsordenen i familien styres af vedvarende konflikter og stressfyldte begivenheder. Familieterapi kan bruges til mange forskellige problematikker, men er særligt velegnet til at belyse dit barns adfærdsmønstre og give dig som forældre gode løsninger til, hvordan dit barns adfærd kan takles. Hvad som helst, der påvirker familiens rutiner og arbejdsgange, som gør det svært for de enkelte familiemedlemmer, vil have afgørende betydning for hele familien.
Familiens trivsel er afhængig af den måde, hvorpå hver enkelte kommunikerer og reagerer overfor hinanden – alle i familien har brug for at blive set, mødt og forstået. Det kan til tider være svært, når magtesløshed, frustration, vrede eller sårede følelser fylder, hvilket kan få handlinger til at virke kærlighedsløse. Men fordi de voksne har det overordnede ansvar for familiens trivsel, er det også naturligt, at det er dem, der arbejder med at skabe den nødvendige gennemskuelighed, ro og stabilitet, som alle har brug for. Ingen familier er ens, så det kan være svært at sige præcist hvornår familieterapi er en god idé. Her er dog nogle indikatorer, du kan læne dig op ad:
Er du i tvivl om jeg kan hjælpe jeres familie, så er du velkommen til at kontakte mig for en uforpligtende samtale herom. Så kan du også få en fornemmelse af, om kemien mellem jer som familie og jeg som terapeut passer sammen.
Tillid og gennemsigtighed er afgørende for mig i mit arbejde. Nogle gange kan jeg hjælpe – andre gange kan jeg ikke. Såfremt jeg vurderer, at jeg ikke i tilstrækkelig grad kan hjælpe jer, vil jeg dele dette med jer. Så spilder I hverken tid, energi eller penge uden tilstrækkelig effekt.